Earth Gourmet #2 Syria Home Cooking


#2 Earth Gourmet Number2!!
Today I introduce some Syrian home cooking called “Bamyah”
Bamyah is mean Okra in Arabic! Using okura, tomato, lamb minced meat and several kind of vegetable to make a stew! It’s quite nice to eat with rice or with Habus which is Arabic bread.

Encounter with Bamyah was in a Homs city which I walked arrived on 4th of March, I ate this home cooking in a local people house where the very kind Syrian people whom I met in a city live with his family. This Home cooking is very popular meal in Arabic region.

Lastly I would like to say thank Mr Malek Zarour and his family who helped me and treated me in Homs! Next Article is Tree planting in Mr. Maleks house with his family in Homes!!! Don’t miss it!!!

Bamyah
Ingredients
20pieces okra
200g minced lamp
4 tomato (tomato passata )
5 garlic cloves
500ml passata (tomato juice)
1 onion
5 leaves of coriander
Oil for cooking salt and freshly-ground black pepper
Coriander powder

Method
Heat oil in a pan and lightly fry okra and take out of the pan and set aside. Crush the garlic and mince onion, add to the pan along with the lamp and the coriander leaves
3 Fry for a few minutes, or until the lamp begins to colour than take off the heat.
Arrange two layers of okra in the base of a stewing pot. Top with the mince then add a layer of okra on top. Season the passate (Tomato )with salt and black pepper then pour over the contents of the pan. Bring to a simmer and cook over low heat until all the liquid has been absorbed. Turn into a serving dish and serve with bread and/or rice.

アースグル#2シリア家庭料理
ご無沙汰しております。アースグルメ第二弾!
今日紹介する料理はシリア料理“バーミヤ”。バーミヤはアラビア語でオクラという意味、オクラとトマト、そして羊のひき肉使った素朴な味のシチュー。ご飯にもそしてアラブで食べられているハブス(パン)どれにもよく合う家庭料理!!
昨日ハムスという町で歩いてきて、町で偶然知り合ったシリア人の自宅で頂いた温かい家庭料理!シリアのみならずアラブではかなりポピュラーな家庭料理だとか。日本人の口にもよく合うおいしい料理なのでみなさんも試してみてください!!!

Homsにて家族のように接してくださったMalekの家族に心から感謝いたします。
どうもありがとうございました。

材料
オクラ20本
羊肉ひき肉200g
トマト4個(トマトピューレ缶でも可)
玉ねぎ1個
ニンニク5個(お好みで)
コリアンダーの葉5本
オリーブオイル適量
塩小さじ2杯
ペッパー小さじ1
コリアンダーパウダー小さじ2

調理方法
1オクラのへたの周りは固いので取り除き、へたの中はおいしいので残しておく。
さらに、180度のサラダ油で茶色く色づくまで素揚げする(目安は3分)。
2フライパンでオリーブ油を熱し、たまねぎ、にんにくを炒め、香りが出たら、
コリアンダーの葉と羊のひき肉を加えて、からめながら炒める。
3.フライパンから深鍋に移し、トマトを加えて、ペッパー、塩、
コリアンダーパウダーを加えて煮込む。
4コリアンダーの香りが出てきたら、素揚げしたオクラを加え、オクラが煮崩れてとろみが出たら完成。

Earth Gourmet #2 시리아 가정요리!
오래간만입니다. Earth Gourmet 재2탄
오늘 소개하는 요리는 시리아요리 바미야. 바미야는 아라비아어로 오크라의 뜻. 오크라와 토마토 그리고 양 다진고기와 야채를 이용한 소박한 시튜. 밥과 아라부의 빵 하부스와 함께 먹으면 참 맛이 있는 가정요리입니다.
어제 도착한 Homs라는 도시에서 우연히 만난 친절한 시리아사람의 집에서 먹은 따뜻한 시리아의 가정요리. 시리아뿐만아니라 아라부에서는 참 유명한 가정요리랍니다.
참 맛이있으니 한번 만들어보십시오

마지막에 Homes에서 도와주시고 가족처럼 응대해주신 Malek와 그 가족께 진심으로 감사드리겠습니다.
다음 Article는 Malek 가족와 함께 한 나무심기입니다!!!

재료
오크라 20게
양 다진고기 200g
토마토 4게 (토마토 퓌레)
양파 1게
마늘 5게
코리안다 5줄
올리브유
소금 후추

조리방법
1 오크라를 올리브유를 이용하고 가볍게 튀김
2 프라이팬에서 올리브유를 달구고 그곳에 채소를 잘게 선 양파 마늘을 넣어 향기가 나오면 양고기와 코리안다를 넣어 볶음
3프라이팬에서 냄비에 제료를 옮기고 토마토 소금 호추 코리안다 가루를 넣어 곰
4 코리안타의 향기가 나오면 튀긴 오크라를 넣어 끈끈하게 될 떼까지 고면 완성

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