EarthGourmet ~From Local Traditional Food we can save the Local Environment~ #1 Cambodia Food “Nom Kurk”


Nowadays through Development of Distribution, Science, and Preservation technology, we can eat whenever, whatever we want irrespective of the season and the place. However due to the people’s needs these things has been happened such as decline of the local farm, growing the vegetable which is not much in the environment, and GM (genetically modified) food became widespread whole world. In addition as we know these foods need more pesticide, water to grow and destroy the local nature!
On the other hand, still many places, many people keep their tradition and grow the local food, make a local dish. They always respect the nature and live with the Nature.
Therefore find, preserve these local food, local dish which were handed down generation to generation could save the biodiversity of the each environment.

Through my walking I will find the local food, local dish and introduce the local food and dish as much as I can. I hope that through my introduction of Local Food, people are interested in the nature, connection with the nature, connection with Nature, food, and our lives.

The first introduction of the local food is Cambodian Food which is called Nom Kruk. This food using coconut and rice which we can see many place in Cambodia. It’s really popular dish in Cambodia especially for children.

Ingredients
Rice Flour 50g, wheat Flour 30g, coconut milk 80g, water, 300cc, salt 1teaspoon, sugar 1teaspoon, 3 leeks, cooking oil.

Preparation
1)Put everything except cooking oil in a bowl and mix it.
2)Heat a special frying pan for Nom Kruk (also you can use Japanese Takoyaki plate) and oil a frying pan.
3)Using a spoon pour the 1) ingredients into the frying pan.
4)When the outside of the ingredient get hard and be grilled, put the other and make a sphere.
5)Making a sauce, coconut milk, ground pepper, and fish sauce mix (quantity coconut milk 4: fish sauce 5 : ground pepper 1 )

Please enjoy the Cambodian popular dish!!!

현재 과학,유통,보존기술든 발전을 통해 우리는 세계 어디에 있어도 계절에 관계없이 세계 음식을 먹을 수 있게 되였습니다. 그 것에 따라 지역농업의 쇠퇴 또 지역환경에 맞지 않은 농산물, 유전자조작 농산물든 확대가 세계각국에서 일어나고 있습니다.
그 떼문에 여러분도 아시다시피 환경파괴가 큰 문제가 되고 있지요.

그한편 지금도 옛날 그대로 생활을 하고 옛날 식재를 키워 지역요리를 지키고 있는 사람들도 있습니다. 그 분들은 환경 자연을 존경하여 환경 자연과 함께 살고 있습니다.

그 양면을 보고 지금 사라지고 있는 옛날 그대로 지역요리를 발경하고 지키는 것이
바로 그 도지 도지에 있는 고유 환경 생물다양성을 지킬 수 있지 않은까 생각듭니다.
그래서 제 걷기를 통해 만난 도지 요리 레시비를 소게하고자한 것입니다.

그 요리 소게를 통해 많은 분들이 환경과 식재에 관심을 가지시고 환경과 식 식과 우리의 연결을 느껴수시는 것을 바랍니다.

이번에 소게한 것은 캄보디아에 있는 요리 “Nom Kurk”라는 요리입니다.
그 요리는 캄보디아에 많이 있는 코코넛과 많이 키우고 있는 쌀을 이용한 유명한 요리고 특히 아이들에 인기가 있답니다.

재료
쌀가루 50g, 밀가루 30g, 코코넛밀크 80g, 물 300cc, 소금 작은스푼1, 사탕 작은 스푼1, 3파, 기름

조리방법
1)기름을 빼고 모둔 재료를 요리용 그릇에 놓고 섞음
2)Nom Kruk용 프라이팬 (Takoyaki용 프라이팬도 가능)을 달구고 기름을 놓음
3)1)에서 섞은 재료를 프라이팬에 놓음
4)외측이 그워지면 다른 반구와 합치고 구체를 만들고 완성
5)소스 코코넛 밀크 4; 생선 소스 5; 으깬 고추 1
소박한 맛을 즐겨 주셔요!!!

現在科学・流通・保存技術等の発展により、世界どこにいても季節に関係なく好きな食べ物が食べられるようになりました。それに伴い地域農業の衰退・また地域に合わない農業・遺伝子組み換え農産物等の広がりが世界各国で起こっています。
その一方、今もなお昔ながらの生活をし、昔ながらの食材を育て、料理を守っている人々がいます。その人々の生活は常に環境を尊重し、環境と共に生活をしています。
そこで今失われつつある昔からの生活から生まれた食を見つけ、それを守ることでその土地・土地にある固有の環境を守れるのではないでしょうか??
そこで私のウォークを通じ、出会った土地・土地の料理・レシピを紹介しようというものです!
この料理の紹介を通じ、人々が環境に関心を持ち、環境と食のつながり、食と我々、そして自然とのつながりを感じていただけたらと思います。
今回紹介するのはノムクロというカンボジアの食べ物。カンボジアで沢山あるココナッツ・そしてお米を材料にしたとても人気のある食べ物で、特に子供達のおやつとして食べられている食べ物です!!

*ノムクロ
材料:上新粉50g, 小麦粉30g, ココナッツミルク80g, 水300cc, 塩小さじ1,
   砂糖小さじ1, ネギ3本(小切り), 油適量
調理方法:
1)油以外の食材を全てボールに入れ混ぜる。
2) タコ焼き機に熱し、油をひく。
3) 1)で混ぜた材料をタコ焼き機にスプーンを使い流し込む。
4)周りが焼け始めたら別の半球と合わせ、球体を作り、出来上がりです! 
5)ソース:ココナッツミルク・魚のソース(カンボジアのトゥック・トレイ)・
     を混ぜあわせノムクロにつけて食べてみてください!

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